Ansvarlighedspolitik

I Nordisk Microfiber tager vi både et socialt ansvar og ansvar for miljøet – på den måde støtter vi på bedst mulig måde FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vi tager socialt ansvar

Gennem vores medlemskab af Amfori BSCI har vi forpligtet og dedikeret os til tage medansvar for forbedringer af sociale forhold i produktionsleddet.

Amfori er den førende globale forretningssammenslutning for åben og bæredygtig handel. Vi forbedrer den sociale ydeevne i vores værdikæde via Amfori BSCI.

Vi har taget del i deres Code of Conduct, der består af 11 principper, som spænder fra fair løn til ingen børnearbejde. Med Amforis værktøjer monitorerer vi produktionsstederne blandt andet via audits og auditrapporter, udført af en uddannet og uvildig tredjepart. Via dialog og forbedringsplaner sætter vi fokus på forbedringer og gennem workshops samt kurser hos Amfori, får produktionsstederne viden og konkrete handlemuligheder.
Engagementet i Amfori BSCI muliggør at løfte bæredygtig handel i samarbejde med mange andre aktører.

Vi tager ansvar for miljøet

Vi mindsker belastningen af natur og miljø – fra produktion til afskaffelse af produkterne.

Det gør vi eksempelvis, når vi løbende udvider vores svanemærket serie, så vi sikrer bæredygtige produkter fra vugge til grav – til gavn for miljøet og sundheden.

Miljøcertificering er ikke kun for en udvalgt del af vores sortiment, derfor er 90% af vores basis-serie miljømærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX100 Tiltro til tekstiler. Miljømærket sikrer, at produkterne er fri for mere end 300 forskellige miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Vi vil være forrest, når det kommer til at mindske miljøpåvirkninger. Derfor udvikler vi rengøringsløsninger, som bruger et minimum af vand, vaskemiddel og energi. Ved brug af NMF-rengøringssystemer reduceres CO2 med op til 70% i forhold til traditionelle rengøringssystemer. Det skyldes, at der anvendes minimalt forbrug af vand og kemi.

De 17 verdensmål og NMF

Vi ønsker at bidrage til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.Vi stopper dog ikke blot ved ønsket om at bidrage, netop derfor har vi lavet langsigtede forpligtelser gennem:

  • Medlemskab af Amfori BSCI
  • Miljøcertifikatet svanemærket
  • Miljøcertifikatet OEKO-TEX

Med vores forpligtelser og engagement bidrager vi direkte til verdensmål:

12 Ansvarligt forbrug og produktion

17 Partner skaber for handling

Derudover bidrager vi indirekte til en stor del af de resterende mål, da indsatserne skaber ringe i vandet

Miljøpolitik

Vi har vi udarbejdet en miljøpolitik for at forpligte os til fortsat at mindske miljøbelastningen, som er en del af verdensmål nr. 13.

Vi tror på, at handling er vejen frem. Derfor består vores miljøpolitik af konkrete tiltag, så vi selv kan gøre en forskel. Hver dag.

  • Vi affaldssorterer
  • Vi anvender certificeret bæredygtigt papir
  • Vores hjemmeside er 100% CO2-neutral
  • Ukurante, ikke-salgsbare produkter sendes til autoriseret forbrænding
  • Til forsendelser indkøbes kun genbrugspap
  • Alle produkter er fremstillet under kontrol med REACH SVHC kandidat-listen
  • Ved indfarvning af vores microfiber-produkter er der udelukkende anvendt pastelfarver, som belaster miljøet mindst muligt